Lunes, 19 de Marzo de 2018
logo_ministerio Logo Cehipar Accessibilitat

Mas de 80 anys del CEHIPAR

Jueves, 22 de Septiembre de 2005
Amb els seus 81 anys de funcionament, el CEHIPAR ha assistit des de 1928 a l'imparable desenvolupament de la hidrodinàmica. El petit grup inicial de 11 canals en 1934, ha augmentat fins als prop de 120 en l'actualitat, encara que la gran majoria siguin petites instal·lacions amb fins d'ensenyament.
 
El CEHIPAR amb prop de 25.000 assajos, ha experimentat fins a la data 2.720 models de bucs i 2.550 models d'hèlixs.
 
Amb estimacions conservadores, considerant que de cada model experimentat s'hagin posteriorment construït dos bucs (com terme mitjà d'una sèrie) i que el resultat de l'optimització de formes i hèlixs assoleixi un estalvi mig de combustible del 5%, per a una potència mitja instal·lada de 10.000 CV i una vida operativa de 25 anys per buc, podríem calcular en termes reals acumulats que el treball realitzat en el CEHIPAR ha suposat un estalvi de combustible de l'ordre de 3,5 bilions (milions de milions) de les antigues pessetes.

Les millores que proposa el CEHIPAR després de l'experimentació d'un buc en les seves instal·lacions sempre es tradueixen en una optimització del disseny, millor comportament en la mar (seguretat) i un estalvi concret de combustible, beneficis que compensen amb escreix el petit cost de l'experimentació.

Els temps actuals amb l'elevat preu del petroli aconsellen sempre experimentar en el CEHIPAR.

  • Nuevo Correo Electrónico-sin traducir- 1
  • MARHIS e ICTS-sin traducir- 1
  • Análisis Exprés-sin traducir- 1
  • Mas de 80 anys del CEHIPAR 1
  • Portal de Tecnología e Innovación del Ministerio de Defensa-sin traducir- 1
  • Noves publicacions del CEHIPAR Jueves, 22 de Septiembre de 2005

    Les noves publicacions del CEHIPAR es poden obtenir des d'aquesta web a través de l'apartat "publicacions" o sol·licitant-les a través de l'apartat "comercial".