Domingo, 21 de Enero de 2018
logo_ministerio Logo Cehipar Accesibilitat

Prediccions

Mètodes de predicció de potència

Experimentals:
Assajos amb models

Empírics:
Formulació obtinguda mitjançant tècnica de regressió múltiple

Estadístics:
Formulació específica sobre base de dades

Analítics:
Computational Fluid Dynamics (CFD)
Programes de tipus empíric, específics per a patrullers (sèries sistemàtiques) així com el programa BOU, especial per a pesquers en la seva fase d'avantprojecte.

Pantalla del programa de Predicción de Potencia-velocidad para buques pesqueros


Es disposa dels mètodes empírics més habituals en la literatura tècnica, tant per a bucs de desplaçament com per a bucs de planatge.
El procediment més habitual en el CEHIPAR, per a realitzar prediccions de potència, és de tipus estadístic utilitzant per a això la base de dades dels assajos realitzats para més de 2500 models, que cobreixen una molt àmplia gamma de tipus de bucs.

Recentment s'ha desenvolupat, en el CEHIPAR, el procediment *MJ3A, que utilitzant bases de dades específiques, permet realitzar prediccions de potència-velocitat per a bucs ràpids de desplaçament, tipus ferries, corbetas, fragates, portacontenedores, etc.

Aquest programa introdueix en la predicció la valoració de les formes, de manera que per a un buc donat la predicció de potència dependrà no només de les seves dimensions principals sinó també de les formes triades per a la carena, el que suposa una gran novetat en aquest tema. A la predicció de la carena nua es poden afegir distintes configuracions d'apèndixs i obtenir les corresponents variacions de potència de remolc. Aquest programa realitza també una estimació inicial de l'hèlix i proporciona els valors BHP-RPM, per al buc projecte, per a una gamma de velocitats.

Pantalla del programa de predicciones MJ3A


El programa RAPE, desenvolupat pel CEHIPAR, permet determinar l'increment de resistència a causa de els apèndixs quan en una carena s'instal·la un domo del sonar (independent de les formes) o bé henchimientos, boterells, eixos, timons, aletes estabilitzadores i quillas de balanç.

Pantalla del programa RAPE


El CEHIPAR disposa dels més avançats programes comercials de CFD , que poden consultar-se en l'apartat d'Hidrodinàmica Numèrica.

  • Nuevo Correo Electrónico-sin traducir- 1
  • MARHIS e ICTS-sin traducir- 1
  • Análisis Exprés-sin traducir- 1
  • Mas de 80 anys del CEHIPAR 1
  • Portal de Tecnología e Innovación del Ministerio de Defensa-sin traducir- 1
  • Publicacions del CEHIPAR Jueves, 22 de Septiembre de 2005

    Les publicacions del CEHIPAR es poden obtenir des d'aquesta web a través de l'apartat "publicacions" o sol·licitant-les a través de l'apartat "comercial".